Vi tror på yoga för livet som det ser ut just nu. Varmt välkommen till oss på YogiYogini, den lilla yogastudion på Tollare Torg i Saltsjö-Boo. Hittar du inte en klass som passar, hör gärna av dig så kikar vi om vi kan hitta på något nära dig. Alla kan utöva yoga – gammal eller ung, stor eller liten.

Allt du behöver är nyfikenhet – resten ordnar vi.


Christina Svärding,
Yogalärare, grundare YogiYogini

”Det roligaste med yogan är att se hur den förädlar människor på ett positivt sätt på flera plan. Jag ser dagligen hur yogan bygger upp människor inifrån och ut och erbjuder oss att bli en lite bättre version av oss själva"

Christina kom i kontakt med yoga första gången för 15 år sedan. Nyfikenheten för metoden tog över och Christina utbildade sig inom Hatha Yoga och senare Ashtanga Vinyasa Yoga. Sedan 2006 arbetar Christina som yogalärare och har på senare år även fördjupat sig i pranayama, mindfulness och yoga för personer med posttraumatisk stress.

Christina har utbildats hos flera välkända internationella yogainstruktörer och hennes stora sociala engagemang bl.a. tagit henne till Kriminalvården där hon sedan ett par år tillbaka varit en nyckelperson inom svenska Kriminalvårdens satsning ‘Yoga som programstöd’ ute på anstalt. Sedan 2013 är hon även en del av den studie Kriminalvården bedriver tillsammans med Göteborgs Universitet runtom i landet - ‘Measuring aggression for prediction and treatment’.

Nenne Andersson,
Yogalärare

”Att kunna träna utifrån de förutsättningar man har för dagen är en utmaning i en tid då vi alla ska prestera.”

”Jag älskar alla typer av yoga, lugnare och mer kraftfull. Första gången jag testade kände jag att något hände inne i mig. Jag mådde så otroligt bra varje gång jag lämnade en klass och det fanns heller aldrig nåt motstånd att kliva upp på mattan. Yogan gör dig mjuk och stark på samma gång. Att kunna träna utifrån de förutsättningar man har för dagen är en utmaning i en tid då vi alla ska prestera.

Om min yoga från början var mer fysisk rör jag mig mer och mer mot de något mer stilla formerna inom yoga. Yinyogan som långsamt bearbetar den sega bindväven som likt ett nät går genom hela kroppen och samtliga organ och som motsträvigt släpper efter och smörjer oss när vi stannar i positioner länge.

Mitt första möte med Restorative yoga var fantastiskt. Tänk att få organiserad vila och ett tillstånd av kravlöst varande under varma filtar i 90 min. Restorative ger kroppen de bästa förutsättningar att slappna av när vi tar bort all form av stimuli. Kroppen och sinnet behöver både sömn och vila men hur ofta vilar vi nuförtiden? Har du inte provat, skynda dig!

Rest your body and the mind will follow!

Martina Cederqvist,
Yogalärare

"Genom att utmana mig fysiskt och mentalt får jag mer tålamod och acceptans för mig själv och världen runtom."

För mig handlar yoga om att komma hem till sig själv. Genom att utmana mig fysiskt och mentalt får jag mer tålamod och acceptans för mig själv och världen runtom. Mina klasser karaktäriseras av styrka, rörlighet och linjering på ett tillåtande sätt. Man ska känna sig påfylld efteråt.

Jag fastnade för yogapraktiken 2004 i Los Angeles där jag bodde och studerade musik. Yoga blev en naturlig övergång från dansen som även var en stor passion under uppväxten. I Sverige har jag sedan studerat hälsa, friskvård och journalistik och driver eget med fokus på företagsfriskvård. Jag har även ett stort intresse för kurser inom personlig och spirituell utveckling.

Min yogalärarutbildning kommer från Yogaworks i USA som är en Iyengarinfluerad Vinyasayoga. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt både i Sverige och utomlands för att hämta ny inspiration för mina klasser.

Marja,
Yogalärare

”Genom att praktisera yoga under din graviditet skapar du ett utrymme som ger dig själv tid att landa, komma till ro, förebygga stress och öka din energi och välbefinnande.”

Marja har praktiserat och undervisat yoga sedan 2010. Med en bakgrund som modern dansare har hon lärt sig hur viktigt det är att vårda sin kropp och att ta sig tid för träning, men även att se till att få lugna stunder, som är något som hon verkligen lärt sig uppskatta efter hon blivit mamma.

Under sin graviditet med Ossian träffade hon på Susanna Heli och gick för henne utbildningen Föda utan Rädsla. Marja har också gått yinyogautbildning med Magdalena Mecweld 2013 efter att ha praktiserat hos henne i flera år, och efter det gravidyogautbildning med Sofia Norén på Atmajyoti Yoga.

Andra utbildningar Marja har är My Spirit-yoga i Stockholm hos Minanda Fritz med ett rikt innehåll av saker att använda sig av även utanför yogasalen. Efter det även en thaiyogamassage-utbildning av Itzhak Helman. Genom att praktisera yoga under din graviditet skapar du ett utrymme som ger dig själv tid att landa, komma till ro, förebygga stress och öka din energi och välbefinnande

Josefine,
Yogalärare

”Från första stund kände jag att jag ”hamnat rätt” och mycket snart infann sig en känsla av ”hemkommande” varje gång jag befann mig på en yogamatta.”

Jag började yoga när jag var 19 år. Från första stund kände jag att jag ”hamnat rätt” och mycket snart infann sig en känsla av ”hemkommande” varje gång jag befann mig på en yogamatta. Jag visste redan då att jag skulle komma att utbilda mig inom yoga.

Under ett 10-tal år utövade jag yoga mycket intensivt, främst den inriktning som kallas ashtangayoga. Åren gick. Jag blev gravid. Yogan fick en ny djupare innebörd för mig och samtidigt som magen växte ökade mina insikter kring yogans betydelse för min kropp och själ. När mammaledigheten efter andra barnet tog slut valde jag att följa min längtan efter en fördjupning i utövandet av yoga och att skaffa mer kunskaper kring detsamma. Jag påbörjade Atmajyotis yogalärarutbildning.

Yogan, som för snart 15 år sedan började som ”positioner” på en yogamatta, är idag en medveten och självklar del av mig, mitt liv och i mina relationer - särskilt i förhållande till mina barn och närmaste – men även till ”främlingen på gatan”. Genom yogan hittar jag mitt sanna jag och det är genom det som känslan av ”hemkommande” infinner sig.

Frida Dunger Johnsson,
Yogalärare


”Med yogan gör jag bättre val och blir en bättre version av mig själv.”

Frida har yogat sedan 2005. Hon hittade direkt till Ashtanga Vinyasa yogan, en dynamisk, fysisk och kraftfull yogaform. Då var yogan ett meditativt komplement till en i övrigt hård och fysisk träning med mycket prestation.

Nu har Frida gått över helt och hållet till yogan och utöver det fysiska: att bygga styrka, balans och flexibilitet är det framförallt en träning för att stilla inre tankar och att andas i stunden. ”Yoga får mig och mitt liv att gå upp i en högre enhet. Jag är fascinerad av yoga som verktyg, både som inställning till livet och metod för att vända blicken inåt, hitta ett djupare syfte och förbättra fokus och koncentrationsförmåga. Med yogan gör jag bättre val och blir en bättre version av mig själv.”

Frida lägger stor vikt vid andningen och att skapa balans mellan den fysiska och mentala praktiken. Hon kopplar meditation och Pranayama till sin praktik enligt Kavaliyadham traditionen, som bygger på vetenskap och tradition.

Frida undervisar i gravidyoga med fokus på att acceptera och möta de stora förändringar som en graviditet innebär, både fysiskt och mentalt. På klasserna får du som deltagare vända blicken inåt, träna på att lära känna dina gränser, våga stanna kvar när du upplever motstånd samt att känna att du har kontroll.