Utbildning Restorative Yoga & Compassion, 5–6 feb samt 12-13 mars

Köp
  • 5 495,00 kr
100 % SSL-säkrad

Vi är mycket glada att kunna erbjuda denna utbildning i Restorative Yoga med inslag och konkreta övningar baserade på compassionfokuserad psykologi.

Compassion eller medkänsla är ett förhållningssätt till livet där vi tränar på att möta oss själva med mer värme och förståelse, speciellt när vi har det svårt och kanske tenderar att fastna i självkritik. För att göra det behöver vi ha mod och styrka att vara närvarande och möta det som händer, här och nu, i stället för att fastna i oro och rädslor.

Restorative Yoga är en stillsam praktik där vi stöttar kroppen till djupavslappning med hjälp av kuddar och filtar, och därmed ger förutsättning för återhämtning och återuppbyggnad.

Restorative yoga och compassion kompletterar varandra och genom att kombinera dessa två kan vi grunda oss själva och komma mer i kontakt med vår inre styrka och trygghet.

Compassion och Restorative yoga har testats i olika former, speciellt med fokus på stressrelaterad problematik, med goda resultat. Maria & Sussie kombinerar dessa två vilket ger bra förutsättningar för djup återhämtning och vila i kombination med ett varsamt skifte i hur du bemöter dig själv.

Om utbildningen:
Utbildningen fokuserar på den egna praktiken för att skapa en kroppslig förståelse och upplevelse av återhämtning och aktivering av trygghetssystemet.

Vi använder oss av boken ”Vila i Dig själv” genom vilken deltagarna får konkreta verktyg för att mellan kurstillfällena träna närvaro, compassion och återhämtning i vardagen.

För vem:
Kursen riktar sig till dig som önskar komma igång med en egen kontinuerlig restorativepraktik samt till yogalärare som önskar inkludera restorative yoga i sin undervisning.

Kursen är öppen för alla, ingen tidigare erfarenhet krävs. Kursen ges på svenska.

Om kursledarna:
Maria Elmfeldt Öhrskog och Susanne Engren är aktuella med boken ” Vila i dig själv” som bygger på kombinationen compassionfokuserad psykologi och praktisk återhämtning med fokus på Restorative yoga.

Maria är leg psykolog (KBT), psykoterapeut och specialist inom klinisk psykologi och jobbar med fokus på compassionfokuserad terapi (CFT). Hon är också yogalärare och undervisar i yin- och restorative yoga.

Susanne Enegren är ekonom och yogalärare och undervisar främst i hatha, restorative yoga och Soma Move. Hon är RYT 500 + 350 h advanced level 2 YT, Brahmani Yoga. Är även diplomerad Skogsbadsguide. Hon håller årligen retreats med inriktning mot återhämtning.

Både Maria & Susanne är några av få svenska yogalärare som är utbildade och certifierade av restorativepionjären Judith Hanson Lasater.

https://www.restorativeyogatea...

För mer info och inspiration, se insta: @compassionyogasthlm

Pris: 5 495 kr kr inkl boken ”Vila i dig själv”
Datum & Tid: 5–6 feb samt 12-13 mars kl 09.30-15.30
Efter utbildningen erhåller du ett diplom.

Varmt välkommen!