Stabilitet och lätthet i yogapraktiken Workshop med Olivia Berggren

Buy this
  • 900,00 kr
  • 8 Kvar
100 % SSL-säkrad

Detta är workshopen för dig som vill hitta nya vägar i din yogapraxis eller undervisning. Under dagen kommer vi att röra oss på välkända och kanske för några, mindre välkända sätt för att få fatt på svåråtkomliga delar av oss själva och på så vis skapa en välbalanserad praxis. Nervsystemet utgör en central del av våra möjligheter -och restriktioner när det kommer till rörelse och välmående. Genom att förstå hur nervsystemet fungerar, kan vi medvetet anpassa vår rörelsepraktik för ökad kroppskännedom, mobilitet och styrka. Vi kommer att utforska hur andning, bålstabilitet, höft -och axelmobilitet och ryggens alla segment hänger ihop med just det.

Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet med yoga och rörelse.


Lördag 19 oktober

10-13

Vi utforskar andning, bålstabilitet och hur det inre stödet kan hjälpa oss i mer globala rörelser. Med fokus på både flexibilitet och styrka kommer vi känna på vad höft -och axelmobilitet egentligen är när vi rör oss på kroppens egna förutsättningar Med vägg, golv och andra props som referens och ökat motstånd kan vår rörelsepraktik stötta oss på och utanför yogamattan. Vi kommer att väcka platser i oss själva som kanske slumrat ett tag så att vi underhåller det som krävs för att kroppen ska må riktigt bra.

Lunch 13-14

14-16

Allt om ryggen

Sköna bakåtböjningar kan för många kännas långt borta, kanske för att vi egentligen inte känner vår egen rygg. Här utforskar vi ryggens alla segment i alla rörelseplan i rörelser som utmanar vår uppfattning om rörelse och stabilitet. Vi finner stödet som behövs från fram -och baksida för bakåtböjningar som är hållbara över tid.

Om Olivia

Olivias undervisning är lekfull, utforskande och lyhörd för dem som deltar i hennes klasser. Genom en förståelse för att våra behov och förutsättningar hela tiden ändrar sig, och att vår yogapraktik måste kunna anpassa sig med oss, strävar hon efter en varierad praktik där alla kan känna sig välkomna och hemma. Rörelse och andning som stöttar oss i livets utmaningar är alltid i fokus, något som tar sig i utryck i ett ickedogmatiskt sätt att undervisa på. Yoga har aldrig känts bättre sedan hon aktivt började välja rörelser som tillgodoser kroppens behov, möjligheter och restriktioner. Hon studerar fysioterapi i Västerås och är välorienterad i anatomi, biomekanik och neurologi.


Hemsida: www.movewithease.se