Workshop kroppskännedom upp och ner med Olivia Berggren

Buy this
  • 850,00 kr
  • 1 Left
100 % SSL-säkrad

Uppskjuten till 29 augusti - max 8 deltagare

Kroppskännedom upp -och ned

Workshop med Olivia Berggren

Inversioner kräver lika delar kroppskännedom, mobilitet och balans. Genom att arbeta med alla komponenterna är handstående, underarmstående eller andra inversioner inte så långt borta som det ibland känns. Ju oftare vi försöker, och de mer vi arbetar med fundamentet där vi inövar känslan för vart den egna kroppen är i rummet, desto bättre blir vi på att vara upp -och ned.

Under dagen kommer vi att utforska och leka oss fram till nycklarna för att hitta och bibehålla balansen även är världen är uppochnedvänd. Starka handleder, axelmobilitet, linjering och bålstabilitet är några av nycklarna när vi tillsammans bygger ett starkt fundament att arbeta vidare med i din egna praktik.

Nybörjare såväl som rutinerade utövare är välkomna!

Datum: 28 augusti kl. 12-16 inkl. fikapaus.
Handleder, golvkontakt och axlar.

Handlederna är onekligen belastade när man står på händer. Genom att förbereda dem kan vi förbygga skador och stärka dem även för andra positioner. Du kommer att lära dig knep för ökad mobilitet och kontakt ut i fingertopparna -ett måste för att hålla balansen väl däruppe.

Händernas kontakt till golvet är ditt fundament. Här lär vi oss vad det egentligen betyder att "motstå underlaget" för att komma upp. Vi känner på hur det känns att sträva uppåt, och hur precis hela kroppen måste vara vaken för att bära sig själv.

God mobilitet i axelflexion -"händerna över huvudet" är essentiellt för sunda axlar som klarar utmaningen gång efter gång. Vi utforskar axlarnas restriktioner och potential som ett avgörande element till vilken inversion som helst.

Våga falla, hitta linjen och ditt inre stöd.
Vi övar på att falla med kontroll, så att rädslan inte är ett hinder för att våga prova komma upp. Med hjälp av golv och vägg etablerar vi en linje från topp till tå som gör att du har bäst förutsättning för att hålla balansen. Där blir det uppenbart vad just du behöver jobba extra med. När du väl hittat linjen, är bålstabiliteten optimal och kommer att hjälpa dig att orka hålla dig uppe. Vi provar olika drillar för att pussla ihop alla delar vi utforskat under dagen.

Om Olivia
Olivia har yogat i över ett decennium, och har undervisat klasser och workshops nästan lika länge. Med hennes brinnande intresse för kroppen i rörelse önskar hon att dela sin kunskap om anatomi, biomekanik och fysiologi på ett tillgängligt sätt där deltagarens relation till den egna kroppen stärks.

Hennes klasser är utforskande och lekfulla där varje person får plats att utvecklas utifrån sina egna premisser. De senaste åren har handlat om att finna sin egen väg och uttryck, vilket hon önskar varje yogi att göra. I hennes klasser finner du funktionella rörelser, yoga på och utanför mattan, -och en hel del styrka. Kroppen har aldrig känts bättre sedan hon förstått att variation är vår bästa vän. Hon läser till fysioterapeut och utbildar yogalärare samt har klasser, workshops och retreats i Sverige och Europa.
IG: @movewithease
Web: www.movewithease.se
Pris: 850 sek