Människokroppen – Från ytan till djupet del 1

Buy this
  • 550,00 kr
  • 18Kvar
100 % SSL-säkrad

En föreläsningsserie om kroppen utifrån ett helhetsperspektiv där hälsa, välbefinnande och utforskande är centrala teman, med en förankring i ett upplevelsebaserat lärande.

Fascia – teori och praktik
Del 1: Struktur och funktion – fascia som kroppens organiserande arkitektur.
Vad är fascia och varför pratar alla plötsligt om det? Fascia är ett samlingsnamn för en av flertalet olika bindvävsstrukturer i kroppen; det både penetrerar och omger organ, skelett, muskler, leder, blodkärl, lymfa och nerver - det är vad som länkar ihop och håller oss samman. Under den här föreläsningen pratar vi om fascia både från ett historiskt och ett nutida perspektiv, om fascias fysiologi och uppbyggnad samt vad det har för relevans för vårt välmående. Vi gör även en kortare mjuk dynamisk rörelsepraktik för att förankra teorin i kroppen.

Del 2: Proprioception och interoception – fascia som det inre landskapets upplevelserymd - datum inom kort

Jenny och Luke arbetar till vardags som osteopater på sin klinik Stockholmsosteopaterna i Hammarby Sjöstad, de har också ett gemensamt intresse för utbildning. Jenny undervisar anatomi och yogisk filosofi för blivande yogalärare och Luke undervisar bland annat anatomi och neurologi för blivande osteopater.


Lärare Jenny Lindgren och Luke Bennet Warner

16 februari

10.00-13.00

Tollare Torg 4

550 sek

400 stort kort