HUR DUKTIG LÖPARE MÅSTE JAG VARA FÖR ATT ORKA DELTA I LÖPUTFLYKTERNA? Du bör kunna springa 5 km utan att stanna, på runt 30 minuter (om du tar i, på flackt underlag). Några gånger inför resan har du sprungit 10 km eller längre, om än med några gå-pauser. Inför resan behöver du träna på att springa i kuperad terräng, gärna på skogsstigar. Vi kommer att varva löpning med gång, då vi ger oss i kast med en hel del backar som (för många) är för tuffa att springa i.

HUR LÅNGT OCH LÄNGE SPRINGER VI PER UTFLYKTSDAG? Mellan 6 och 19 km, cirka 2,5-5 timmar. Timmarna rymmer inte bara löpning, utan också vandringspartier och pauser för återhämtning, fotografering med mera.

BEHÖVER JAG NÅGON SPECIELL UTRUSTNING FÖR LÖPUTFLYKTERNA? Ett par bekväma löparskor med sula med bra grepp, är ett bra skoval. Du kommer att behöva en liten ryggsäck för att bära med dig dricka, snacks, förstärkningsplagg. Du får utrustningslista i god tid före resan.

JAG ÄR NYBÖRJARE PÅ YOGA, ÄR DET ETT PROBLEM? Nej. Christina håller pass som alla kan delta på.

ÄR VIA FERRATA OCH CANYONING OBLIGATORISKT? Givetvis inte. Men det är två riktigt häftiga äventyr som rekommenderas. Om du har problem med höjder och vatten blir både via ferrata och canyoning en extra utmaning. Erfarenheten ger att även smått höjdrädda, efter mjuk upptrappning och med god gruppanda, lyckas riva av 5-metershopp ner i azurblått vatten. Att fira sig ner längs rep är ett vanligt och kul inslag. Firningar på 30-50 meter förekommer.

DEN DÄR TRÅNGA TUNNELN PÅ EN AV BILDERNA, MÅSTE MAN GÅ IGENOM DEN? Ja, på lördagens löpning/snabbvandring längs Sentier Blanc-Martel måste man passera en flera hundra meter lång tunnel. Har du grav klaustrofobi är det ett problem. Vid lättare obehag räcker säkerligen gruppens stöd för att göra tunnelvandringen till en ljusare upplevelse.

VILKET FLYG? NÄR BOKAR JAG? Från Stockholm till Nice flyger vi direkt med Norwegian (avresa 09.40, 1 maj – hemresa 20.55, 5 maj). Flyg från andra orter måste ha liknande ankomst- och avresetid till och från Nice. Resan bokas av DIG först då du fått klartecken från oss arrangörer. Vi behöver minst 6 deltagare för att genomföra resan.

HUR BOR VI? Vi bor på Domaine de la Graou, i dubbelrum eller trippelrum (med separata sängar). Som ensamresande kommer du dela rum med andra. Sängarna är av olika snitt och hårdhet. WC och dusch utanför rummen, i gemensamt utrymme (varje rum har en egen duschkabin).

OCH MATEN? På Domaine de la Graou har vi halvpension (frukost/middag). Rätterna är vegetariska. Vi äter på lunchställen, eller picknick, under våra utflykter.